logo

Deense zeilsloep

 

Deze beauty is vermoedelijk gebouwd in de jarendertig van de vorige eeuw in Denemarken als Quay punt (Kade loper). Indertijd, een open zeilsloep met schipper die alvast goederen op de kade kon regelen voordat het moederschip na een aantal dagen zou arriveren. Ze zijn speciaal ontworpen voor de korte golfslag van de Oost- en Noordzee. Het scheepje is grenen op eiken, koper geklonken.

In ’62 is deze werkschuit omgebouwd tot plezierjachtje met mahonie kajuit, motor en dek. Uit mondelinge overlevering heeft dit op een jachtwerf in Hindelopen plaatsgevonden. Bij de opbouw zijn klassieke designprincipes toegepast. Het is een prima zeiler, ook door één persoon. Bevat twee ruime slaapplaatsen. De mast is eenvoudig te strijken waardoor de doorvaarhoogte nog maar 1,45m wordt.

Eindjaren tachtig is de huidige Volvo Penta diesel geplaatst.

2008-2010 is op jachthaven Noordwijk de houtenromp volledig gerestaureerd in gelijke houtsoorten en weer ademend gemaakt. Interieur, dek en kuip zijn volledig opnieuw ingetimmerd met respect voor behoud van de goede werking van de romp. Dit is gebeurd met watervast mahonie multiplex (behandeld met West-system epoxy coating) en massief eiken- en mahonie lijsten. Het dek is gelegd met Marinekurk 2000. Ook is de motor geheel gereviseerd. Veel van het oorspronkelijke beslag is terug geplaatst en/of vervangen door nieuw authentiek beslag. De zeilen zijn enigszins verouderd. Er is een inspectie/taxatierapport aanwezig van Drost Nautic 2010.

2019-2020 heeft groot onderhoud plaatsgevonden waaronder schilderwerk, nieuwe eiken stootrand, accu’s vervangen en een nieuwe startmotor geplaatst. Hij ligt beschermd tegen weersinvloeden te wachten in een waterloods om zo mee weg te varen.

Prijs: € 9.500 (BTW Betaald)

Afmetingen: 5,35 m x 2,33 m x 1,00 m

Neem contact op met eigenaar: 06-43225029 of kijk voor meer informatie en foto's op scheepszaken.nl

<< Terug naar overzicht